Gemeente bekijkt opties watertaxi en rondvaarten IJmeer

ALMERE • Wo 18 oktober 2017 | 15:38 • Woensdag 18 oktober 2017 | 15:38
De gemeente Almere wil samen met de gemeente Amsterdam een centraal recreatief waterpark van het IJmeer en het Markermeer maken. Er wordt onder andere gekeken naar vervoer over het water met watertaxi's en rondvaarten. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Het plan is onderdeel van de ruimtelijk economische agenda van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). 

Naast de opties voor vervoer wordt er volgens de gemeente ook gekeken naar de natuur in het gebied. In het Markermeer worden nu de Markerwadden aangelegd. Het natuurgebied gaat samen met de Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen het natuurgebied Nationaal park Nieuw Land vormen. Volgens de gemeente moet dit natuurpark in de toekomst een toeristische trekpleister worden.  

Studentenwoningen
Naast het ontwikkelen van voorzieningen op en rondom het IJmeer wordt er ook gekeken naar de bouw van extra woningen voor studenten en expats. Ook bekijken Amsterdam en Almere de mogelijkheden voor het vestigen van grote bedrijven in Almere die niet langer in Amsterdam passen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel