VVD Almere: 'Situatie station is een wantoestand'

Almere 30 oktober 2017
Veel mensen mijden het gebied inmiddels
Ulysse Ellian van de VVD
"De situatie op en rond station Almere Centrum is een wantoestand", dat zei Ulysse Ellian van de VVD in Almere in 'Dit is Flevoland'. Ellian noemt het onbegrijpelijk dat de veiligheid in het gebied zo is verslechterd ondanks dat de partij het gemeentebestuur herhaaldelijk om ingrijpen heeft gevraagd.

Omroep Flevoland berichtte zondag over ernstige overlast op station Almere Centrum door drugshandel, drugsgebruik, openbare dronkenschap, vechtpartijen en intimiderend gedrag naar voorbijgangers en ondernemers. De situatie rondom de taxistandplaats, de fietsenstalling en het busstation wordt door passanten en reizigers als onveilig ervaren. Veel mensen mijden het gebied inmiddels.

Volgens Ellian wordt de overlast veroorzaakt door dezelfde groep mensen die een aantal jaren geleden voor overlast zorgde bij het nabijgelegen Festivalplein; "Deze groep is uiteengevallen door ruzie. Eén deel van die groep houdt zich nu op bij het station", aldus Ellian. De politie heeft volgens hem een concrete taak om daar op te treden; "dit kun je niet verwachten van de NS-medewerkers". 

Verschillende partijen hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De VVD wil op korte termijn van burgemeester Franc Weerwind weten wat hij gaat doen om het tij te keren. "De burgemeester moet een duidelijk pakket aan maatregelen neerleggen zodat de politie daar kan handhaven", aldus Ellian. 
 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer