Buitengebied Dronten bindt strijd aan met criminelen

Dronten 7 november 2017
De gemeente Dronten krijgt als vijfde gemeente het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied. In de gemeente gaan politie, brandweer, boeren, waterschappen, natuurorganisaties, jagers en makelaars beter samenwerken om criminaliteit tegen te gaan. 

Buitengebieden zijn volgens Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vatbaar voor criminele activiteiten. Zo worden drugslabs in leegstaande schuren gevonden en wordt er hennep geteeld midden in maisvelden. Dronten gaat door dit keurmerk de strijd aan met criminaliteit in het buitengebied. 

Eerder werd dit plan al uitgevoerd in Bronkhorst, Moergestel, Ede en Elst. Volgens Paul van der Weiden van CCV is dat een succes. ''Georganiseerde misdaad speelt zich vaak af buiten het zicht. In uitgestrekte gebieden waar één politieauto rondrijdt, is er daarom meer samenspel nodig.”

Volgens CCV is in Bronkhorst het afgelopen jaar meer hennepteelt aan het licht gekomen en is vervuiling in de waterzuivering gestopt. Op andere plekken is grootschalige diefstal van landbouwmateriaal teruggedrongen. ''Doordat alle aanwezige partijen beter opletten, kwamen we bij een verdacht type bus uit. Het bleek dat een verhuurbedrijf een criminele bende faciliteerde.” aldus van der Weiden. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer