Burgemeester naar Slovenië voor conferentie circulaire economie

Almere 8 november 2017
Burgemeester Franc Weerwind reist volgende week af naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana om deel te nemen aan een conferentie over circulaire economie. De conferentie wordt georganiseerd door het Europese netwerk Eurocities. Het netwerk bestaat uit zo'n 135 grote Europese steden en de gemeente Almere is sinds 2011 lid. 

Tijdens de conferentie tussen 15 en 17 november wordt er gepraat over circulaire economie. In deze economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Almere wil tijdens de conferentie de zichtbaarheid van de stad en de Floriade vergroten. Ook wil de burgemeester Almere profileren als stad die concrete stappen zet in de omslag naar zo'n circulaire economie. 

Almere is ook in de race voor een prijs. Tijdens de conferentie wordt de Eurocities Award voor innovatie uitgereikt. Het Almeerse project 'Van Waterplanten tot Papier' is genomineerd. Sinds 2015 experimenteert Almere met papier met daarin waterplanten. Er wordt daarbij kleine hoeveelheden waterplant in normaal papier verwerkt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer