"Medewerkers ministerie Infrastructuur kundig en betrokken"

LELYSTAD • Do 23 november 2017 | 6:12 • Donderdag 23 november 2017 | 6:12
Het ministerie van Infrastructuur heeft 'kundige en betrokken' medewerkers. Dat antwoordt minister Van Nieuwenhuizen op vragen van verschillende fracties na uitlatingen van voormalig staatssecretaris Dijksma over Lelystad Airport. 

Milieueffectrapportage
Tijdens een lokale talkshow in het Twentse Diepenheim zei Dijksma dat er te weinig expertise is op het ministerie om goed om te kunnen gaan met ingewikkelde milieu-effectrapportages (m.e.r.).

Het gebrek aan kennis zou volgens Dijksma de reden zijn dat er fouten zijn gemaakt in de m.e.r. voor Lelystad Airport. Volgens Dijksma is het tekort aan goed personeel te wijten aan het streven naar een steeds kleinere overheid.

Luchtvaart
Volgens Van Nieuwenhuizen vraagt de werkdruk en de rol die van de Rijksoverheid gevraagd wordt op het gebied van luchtvaart, om extra inzet en aanvullende kennis en vaardigheden. "Ik ben bezig dit vorm te geven", schrijft ze aan CDA, D66, VVD, ChristenUnie en GroenLinks. 
Ook laat de minister weten dat de uitspraken van Dijksma geen gevolgen hebben voor het proces:"De zorgvuldigheid staat bij mij voorop."

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel