RvS: werkzaamheden Floriade kunnen doorgaan

ALMERE • Do 23 november 2017 | 15:33 • Donderdag 23 november 2017 | 15:33

De voorbereidende werkzaamheden voor de Floriade kunnen voorlopig doorgaan. De Raad van State ziet geen dringende redenen om het nieuwe bestemmingsplan voor de Floriade van 2022 tijdelijk in de ijskast te zetten, zo bleek donderdag uit een spoeduitspraak. Daar had zeilschool Haddock eerder bij de Raad op aangedrongen.

In de voorlopige uitspraak stelt de Raad dat een aantal van de werkzaamheden, zoals ophogingen van het Atlantisstrand, al volgens het oude bestemmingsplan mogelijk is. Verder stellen de rechters vast dat Haddock de gronden rond de jachthaven en botenopslag tot november 2018 mag blijven gebruiken.

Tegen die tijd heeft de Raad van State al lang een einduitspraak gedaan, zoals over de vragen waar de botenopslag heen moet en, of Haddock alsnog twee bedrijfswoningen mag bouwen op de grond waar de huidige botenopslag staat. En dan volgt daarna een eindoordeel over alle conflicten tussen Haddock en de gemeente Almere.

Hetzelfde geldt voor de bezwaren van de zeilschool tegen de hoogte van de geplande brug tussen het Weerwatereiland en de Filmwijk. De gemeente wil de brug 4 meter hoog hebben, terwijl de zeilschool 8 meter eist voor een goede onderdoorgang van de zeilbootjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel