Gemeente 'plagieert' opnieuw, nu met Quote 500

ALMERE • Vr 1 december 2017 | 14:05 • Vrijdag 1 december 2017 | 14:05
Ter ere van de 500ste Politieke Markt heeft de gemeenteraad een magazine uitgegeven onder de titel 'Quotes 500'. Het magazine toont grote gelijkenis met Quote 500, een blad dat al 21 jaar bestaat en de 500 rijkste mensen portretteert.

David Kok van de raadsgriffie zegt dat het gemeentelijke magazine een knipoog is naar het bestaande blad. De gemeente heeft in oktober een oproep gedaan om de leukste 500 quotes uit de Politieke Markt te verzamelen. Die zijn nu gebundeld. Het magazine heeft een oplage van 400 stuks. Een aantal daarvan werd donderdagavond tijdens de Politieke Markt uitgedeeld.

Vereerd
De redactie van Quote 500 in Amsterdam is vereerd dat de gemeente Almere meelift op het succes van het blad, maar voegt er aan toe dat het beter was geweest als de gemeente contact met hen had gezocht. "Al was het maar om het mooier te maken, want dit is wel creatieve armoede".

Daarnaast had de redactie graag willen meewerken aan een top 500 van de best betaalde gemeenteraadsleden en ambtenaren in Almere: "want die lopen er vast wel rond", grapt een woordvoerder van de Quote 500.

Almere Deze Week
Woensdag werden tijdens een informatiemarkt over de Floriade kranten uitgedeeld, die de indruk wekten gemaakt te zijn door Almere Deze Week. De hoofdredactie was hierover erg ontstemd. Wethouder Tjeerd Herrema bood daarvoor zijn excuses aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel