Revalidatieketen neemt zorg van failliet Ciran over

ALMERE • Wo 6 december 2017 | 9:30 • Woensdag 6 december 2017 | 9:30
Patiënten van de Almeerse kliniek voor 'onbegrepen' klachten kunnen voortaan terecht bij revalidatieketen OCA. Ze moesten op zoek naar een andere zorgaanbieder, omdat de kliniek van CIRAN in Almere in november failliet ging.

Het Centrum voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering (CIRAN) zat sinds 2011 in Almere en behandelde mensen met pijn. Door tegelijk lichamelijke en psychologische oorzaken op te sporen en te behandelen, zouden patiënten van de pijn afkomen.

In maart van dit jaar was er kritiek op de werkwijze van CIRAN. De kliniek had 19 vestigingen in Nederland en het hoofdkantoor zat in Venlo. Het programma Zembla besteedde aandacht aan de behandeling van CIRAN, die geheel door zorgverzekeraars werd vergoed.

Volgens Zembla gingen patiënten mediteren met Tibetaanse monniken en kregen ze holistische behandelingen, uitgevoerd door fysiotherapeuten en psychologen. De behandeling van 15.000 euro werd grotendeels betaald uit het basispakket van de zorgverzekeraars. Naar aanleiding van de uitzending zijn zorgverzekeraars een onderzoek gestart en werden betalingen aan de stichting stopgezet. 

OCA heeft 21 revalidatie-vestigingen in Nederland, waarvan één in Almere. Het bedrijf is naar eigen zeggen gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische pijn en klachten ten gevolge van kanker. Het bedrijf gaat met patiënten om tafel om de situatie te bespreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel