Nieuwe appartementen in kantoorpand Muziekwijk

ALMERE • Vr 15 december 2017 | 10:56 • Vrijdag 15 december 2017 | 10:56
De eigenaar van het leegstaande kantoorpand aan de Louis Armstrongweg 120 in de Muziekwijk wil het complex ombouwen tot 46 appartementen. De gemeente wil deze ontwikkeling stimuleren omdat het de leegstand vermindert en er op deze manier meer betaalbare appartementen in de stad komen.

Het gaat om het gebouw waar voorheen Passend Onderwijs Almere in was gehuisvest. Het pand ligt ongeveer 500 meter van station Muziekwijk en dichtbij het Muzenpark. De bouw van appartementen op deze plek past niet binnen het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan een procedure om hier vanaf te wijken zodat de ontwikkeling toch mogelijk kan worden gemaakt. Mensen die hiertegen bezwaar hebben kunnen een zienswijze indienen bij de gemeente. 

In Almere staat bijna een derde van de kantooroppervlakte leeg. De gemeente wil dit onder andere tegengaan door zo weinig mogelijk kantoren bij te bouwen en transformaties naar bijvoorbeeld woningbouw te stimuleren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel