'Emmeloord wil World Potato Centre'

Noordoostpolder 19 januari 2018
Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder vindt dat er een groot internationaal aardappelcentrum in Emmeloord moet komen. De burgemeester heeft dat gesuggereerd in een toespraak op de Landelijke Pootaardappelendag.

Volgens Van der Werf moet het centrum er komen zodat de samenwerking in de aardappelbranche beter wordt. Daar schort het op dit moment nog aan. "Met de komst van een aardappelcentrum kunnen we de marktpositie van Nederlandse aardappeltelers wereldwijd versterken", zegt hij. 

Het 'World Potato Centre' zou een prestigieus gebouw moeten zijn, passend bij de status van de aardappelketen van Nederland, vindt Van der Werff. Het centrum moet een internationale ontmoetingsplek worden voor iedereen die betrokken is bij de aardappel, in welke vorm dan ook. Wel verwacht de burgemeester dat het initiatief vanuit de sector zelf komt. Dan zou de regio het plan financieel willen steunen.

Potato Europe beurs
Het is onduidelijk hoe serieus een World Potato Centre in Emmeloord is. Eind vorig jaar greep Noordoostpolder naast de organisatie van het Wolrd Potato Congress. De beurs Potato Europe viel afgelopen najaar in het water door weersomstandigheden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer