'De Meent dit voorjaar geschikt gemaakt voor evenementen'

LELYSTAD • Wo 24 januari 2018 | 17:50 • Woensdag 24 januari 2018 | 17:50
Het terrein bij De Meent in Lelystad wordt dit voorjaar aangepakt zodat het geschikt is voor evenementen. Dat wil het college van burgemeester en wethouders van Lelystad. Het gaat om een proef van twee jaar, daarna wordt gekeken of De Meent hiervoor de juiste plek is. De gemeente is al langere tijd bezig om evenementen naar dit gebied te verplaatsen, omdat er in het Stadshart geen ruimte meer voor is.

Vorig jaar zijn er al gesprekken gevoerd met omwonenden, ondernemers en hulpdiensten. Er komt een tweede uitgang naar de Zuigerplasdreef en extra parkeerplaatsen. De werkzaamheden zouden dit najaar zijn afgerond. 

Tijdens de proefperiode worden er maximaal zes evenementen per jaar op De Meent gehouden, zoals de kermis of een circus. Ook wordt er gedacht om de Dancetour in 2019 op De Meent te houden. Omwonenden hebben daar eerder veel overlast van gehad. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel