Leerlingen Ichthus College strijden om titel 'Beste Dichter'

DRONTEN • Do 25 januari 2018 | 15:52 • Donderdag 25 januari 2018 | 15:52
Tien leerlingen van het Ichthus College in Dronten streden donderdag om de titel "Beste Dichter" van hun school. In de kleine zaal van de Meerpaal droegen zij hun gedicht voor aan alle leerlingen van de brugklas en een vijfkoppige jury. De Wedstrijd wordt voor de 14e keer georganiseerd door de Flevomeer Bibliotheek Dronten, de Meerpaal en het Ichthus College.

Voor 150 leerlingen uit de brugklas was dit een schoolopdracht waarvoor het thema dit jaar "Theater" was. Naast prijzen voor het beste gedicht was er ook een prijs voor beste voordracht en de mooiste tekening bij het gedicht.  Alle genomineerde gedichten zijn ook te zien op de afdeling 12+ van de Flevomeer Bibliotheek Dronten.

De poëzieweek
De Poëzieweek vindt plaats van 25 tot 31 januari 2018, en is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van verschillende organisaties die zich inzetten voor poëzie en het boek. Scholen, bibliotheken en instellingen organiseren tijdens de Poëzieweek tal van poëzieactiviteiten. Omroep Flevoland besteed deze hele week aandacht aan activiteiten op het gebied van de dichtkunst in de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel