Lichte daling voortijdig schoolverlaters

LELYSTAD • Vr 26 januari 2018 | 14:10 • Vrijdag 26 januari 2018 | 14:10
Het aantal voortijdig schoolverlaters in Lelystad is vorig jaar verder gedaald. In 2017 verlieten 181 jongeren het onderwijs zonder diploma, een jaar eerder ging het om 196 studenten. Dat staat in het jaarverslag 'Leerplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie' (RMC) van de gemeente.

Het jaarverslag vermeldt hoe de leerplicht in de stad wordt gehandhaafd en op welke wijze het vroegtijdig schoolverlaten wordt bestreden. Een team van zes leerplichtambtenaren, drie RMC-consulenten en vier talentmanagers werkt samen met het onderwijs en partners uit het 'maatschappelijk-middenveld' aan het 'bij de les' houden van jongeren.

Afgelopen jaar hebben scholen bijna 2500 keer verzuim bij de gemeente gemeld. Het aantal meldingen blijft stijgen, mede doordat scholen de absentie steeds beter registreren. De meeste verzuimmeldingen worden afgedaan met een waarschuwing of een gesprek. In een aantal gevallen werd proces verbaal opgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel