Zorgen om openbaar vervoer in Noordoostpolder

FLEVOLAND • Ma 29 januari 2018 | 23:42 • Maandag 29 januari 2018 | 23:42
Wethouder Andries Poppe is teleurgesteld in de provincie als het gaat om het openbaar vervoer in de gemeente Noordoostpolder. Dat zei de wethouder maandagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis.

Poppe is al een half jaar in gesprek met gedeputeerde Ad Meijer om het openbaar vervoer beschikbaar te houden voor alle inwoners van Noordoostpolder. De provincie heeft aangegeven te gaan voor rendabel vervoer. Dat zou betekenen dat de bussen die nu nog rijden tussen de verschillende dorpen met slechts een paar passagiers per keer, straks niet meer rijden.

Geen ruimte voor particulier initiatief
De wethouder heeft meerdere keren aangegeven mee te willen helpen zoeken naar alternatieven. Zelfs met particuliere partners, maar volgens Poppe doet de provincie er helemaal niets mee.

Emmeloord Lelystad ook onder de  maat
Ook de busverbinding tussen Emmeloord en Lelystad vindt Poppe onder de maat. Overdag naar de provinciehoofdstad reizen lukt goed, maar wie 's avonds vanuit Lelystad terug wil naar Emmeloord moet soms langs wachten. Bij de toekomstige opening van Lelystad Airport verwacht Poppe dat Noordoostpolder goed ontsloten wordt. 

4,5 miljoen euro voor verbeterde mobiliteit
Het steek de wethouder ook dat de provincie 4,5 miljoen euro uitgeeft aan het verbeteren van de mobiliteit in de provincie, maar dat Noordoostpolder daar relatief weinig van krijgt. Andries Poppe zeg contact op te nemen met Provinciale Staten om de problemen daar bespreekbaar te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel