Gedeputeerde weerlegt kritiek wethouder op OV-beleid

NOORDOOSTPOLDER • Di 30 januari 2018 | 14:37 • Dinsdag 30 januari 2018 | 14:37
Gedeputeerde Ad Meijer legt de kritiek van wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder naast zich neer. Poppe verwijt hem weinig aandacht te hebben voor het openbaar vervoer in Noordoostpolder. Ook zegt hij dat een half jaar overleg met de provincie nog niks heeft opgeleverd. Meijer reageert dat juist Poppe steken heeft laten vallen. Zo zou een in september gemaakte afspraak - om de situatie te verbeteren - niet nagekomen zijn.

Onderhandelingen zijn bezig
Meijer benadrukt dat hij zich inspant om het vervoer in de dorpen op niveau te houden. Dat doet hij in de lopende onderhandelingen met Overijssel en Gelderland. De gedeputeerde ziet particuliere initiatieven met bussen die bestuurd worden door vrijwilligers niet zitten. Want dat kost betaalde banen.

Meer bussen buiten de spits tussen Emmeloord en Lelystad te laten rijden, noemt Meijer een speerpunt. Voorlopig blijven de diensten zoals ze zijn. Pas bij een nieuwe overeenkomst met de busmaatschappijen is verbetering mogelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel