Plannen 'sfeerloos stadshart' vallen in de smaak

Lelystad 12 februari 2018
Veel bezoekers zijn maandagavond afgekomen op een informatiemarkt van de gemeente Lelystad. Daar werden toekomstplannen voor het stadshart gepresenteerd. Ook kregen bezoekers een inkijkje in andere projecten, zoals de wijken Theaterkwartier en Parkwijk, die flink worden aangepakt. 

De Promesse en de Waagpassage worden in de nieuwe plannen in ieder geval een stuk groener gemaakt. Ook komen er kleine fonteintjes in de bestrating. In het Theaterkwartier moeten vooral meer cafés en andere horecabedrijven komen. 

'Liefde over Stadshart'
"Het centrum heeft een update nodig", zegt Jeroen van der Tas, een van de bezoekers. "De leegstand van de winkels en het ontbreken van gezelligheid zorgt ervoor dat je niet 'gezellig' de stad ingaat, dus ik mis de sfeer." Dat ervaart ook Marie de Wolf. "De frisse lucht en de natuur spreken ons aan, maar voor entertainment zoeken we het altijd buiten Lelystad. Dat zouden we graag anders zien."

"Lelystad heeft veel groen, maar mensen ervaren het stadshart als stenig", weet wethouder Janneke Sparreboom (VVD). Volgens haar moet er 'wat liefde over het stadshart heen' om het weer aantrekkelijk te maken. "We krijgen nu de kans om het stadshart, maar ook de Parkwijk, om te bouwen in een gebied waar Lelystedelingen weer graag willen zijn." De langgewenste bioscoop helpt daar volgens Sparreboom bij, ondanks eerdere kritiek van een deskundige.

Parkwijk
Ongeveer tweeduizend belangstellenden hebben zich ingeschreven bij de projectontwikkelaar voor een nieuw huis. De verwachting is dat de bouw over enkele maanden van start gaat.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer