De Ruimte grijpt toch in bij pestzaak

Almere 13 februari 2018
Sterrenschool De Ruimte in Almere Poort heeft nu toch maatregelen genomen in een pestzaak. De moeder van de tienjarige Amelia besloot maandag haar dochter thuis te houden, omdat er al meer dan twee jaar niets aan het pesten werd gedaan.

Het meisje werd volgens de moeder al die jaren lastiggevallen door dezelfde pester. Dat meisje zou haar dochter twee weken geleden tijdens een les zelfs zo hard hebben geslagen dat ze een zwelling kreeg. Een gesprek met de directrice van de school zou niets hebben uitgehaald. Amelia schreef daarom een emotionele brief aan de directrice, om uit te leggen hoe ernstig de gevolgen van het gepest voor haar waren. 

De moeder meldt nu dat De Ruimte heeft besloten de meisjes uit elkaar te halen en in verschillende units te zetten 'zodat ze elkaar met uitzondering van de pauze niet meer tegenkomen'. Woensdag gaan de moeder en de school de oplossing bespreken.

Bedankje voor alle steun
"Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor alle steun en lieve berichten die we hebben ontvangen de afgelopen dagen. Wij zijn voor nu tot een oplossing gekomen met school waar beide kinderen (en ouders) zich in kunnen vinden", schrijft de moeder op Facebook.

Boos over bedreiging
Haar eerdere Facebookmelding over het gepest is verwijderd. De moeder laat wel weten dat ze het schandalig vindt dat mensen de pester en haar ouders hebben bedreigd. "Zeker omdat wij bewust op zoek waren naar een vreedzame en duurzame oplossing". 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer