Onderzoek naar Dierenasiel Almere schiet niet op

ALMERE • Do 15 februari 2018 | 14:10 • Donderdag 15 februari 2018 | 14:10
Het onderzoek naar negatieve berichten over Stichting Dierenasiel Almere is nog niet afgerond. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Accountantskantoor PwC onderzoekt in opdracht van de gemeente of berichten kloppen die in de Gooi-en Eemlander stonden. Daar werd gesteld dat de stichting er financieel niet goed voor staat. Volgens een oud-medewerker kwam dat door wanprestaties van bestuursleden.

De voormalig directeur en de voormalig accountant van het Dierenasiel werkten aanvankelijk niet mee aan het onderzoek. Hun medewerking was cruciaal. PwC wilde daarom stoppen met het onderzoek, maar kreeg toen alsnog de toezegging dat de voormalig directeur mee zal werken. De ex-accountant laat het afweten.

Als de voormalig directeur meewerkt, zal het accountantskantoor een rapportage opstellen. Maar die is mogelijk dan niet compleet, omdat de voormalig accountant niet meewerkt.

Onderzoek naar financiële mogelijkheden
De gemeente bekijkt of er geld is om de dierenopvang open te kunnen houdenOok is er hulp aan het bestuur geboden om de bedrijfsvoering op orde te krijgen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel