Relatief hoog schoolverzuim in Almere en Lelystad

FLEVOLAND • Ma 19 februari 2018 | 13:46 • Maandag 19 februari 2018 | 13:46
De gemeenten Almere en Lelystad hebben een relatief hoog schoolverzuim. Dat blijkt uit de laatste cijfers die minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De cijfers hebben betrekking op de G32, een stedennetwerk van grootste steden van Nederland. Almere en Lelystad zijn de enige Flevolandse gemeenten in dit netwerk. Als het gaat om het totale aantal thuiszitters staat Almere op plek 5 en Lelystad op plek 7. Gaat het om het aantal thuiszitters per duizend leerplichtigen, dan staat Lelystad op de eerste plaats en Almere op plek 6. 

In het schooljaar 2016-2017 zaten in Almere 88 leerlingen langer dan vier weken thuis en 56 leerlingen langer dan drie maanden. In Lelystad waren dat er respectievelijk 45 en 37. 

Daarnaast is er in Lelystad en drie andere regio's onderzoek gedaan naar de omgang met de Leerplichtwet. Daaruit kwam naar voren dat van de dertien onderzochte scholen er vijf een onvoldoende scoorden. Dat houdt in dat bijvoorbeeld de verzuimadministratie niet op orde was. Bij deze scholen voert de Inspectie heronderzoeken uit.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel