Vrijwilligers gezocht voor project rond volkstuinen

KRAGGENBURG • Wo 6 juni 2018 | 12:04 • Woensdag 6 juni 2018 | 12:04

Dorpsbelang Kraggenburg gaat met een groep vrijwilligers de omgeving van de volkstuinen en de wadi aantrekkelijker maken. De groep gaat het plan uitvoeren dat Landschapsbeheer Flevoland heeft opgesteld in overleg met de volkstuinders, de bewoners van de Gerrit Klokstraat en de gemeente.

In het gebied aan de Hertenweg moet volgens Erna Balk van Dorpsbelang een bloemen- en kruidentuin komen, waar bewoners zelf kunnen plukken. Verder staan een insectenhotel, bessenstruiken, een wandelpad met een bruggetje over het natte deel van de wadi op de wensenlijst. Ook moet er een kinderspeelweide komen met een wilgentenenhut, een speelheuvel en zelfgemaakte zitelementen.

Gemeente kan onderhoud niet doen


De gemeente werkt mee aan de realisatie van de plannen, maar kan het onderhoud niet op zich nemen. Dat betekent dat het onderhoud moet worden uitgevoerd door vrijwilligers. Het gaat om enkele keren per jaar maaien/snoeien en regelmatig grasmaaien.

Kraggenburg heeft sinds het voorjaar een groenbrigade. Die heeft de handen al vol aan onder meer het extra onderhoud aan de begraafplaats en het begaanbaar houden van het Boslint. Het onderhoud van het nieuwe gebied kan daar voorlopig niet bij. Dorpsbelang wil daarom voor het nieuwe project een nieuwe groep vrijwilligers vormen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel