Doorgedraaide Bulgaar krijgt 6 jaar cel voor steken

MARKNESSE • Wo 6 maart 2019 | 20:20 • Woensdag 6 maart 2019 | 20:20

De rechtbank in Lelystad heeft een Bulgaar veroordeeld tot zes jaar cel voor poging tot moord in het zogenaamde Polenhotel in Marknesse. Ook heeft hij drie landgenoten gegijzeld. De 39-jarige arbeidsmigrant was in augustus vorig jaar volledig doorgedraaid na fors gebruik amfetamine, zes dagen zonder slaap en de hele dag bier drinken.

Rond elf uur ’s avonds kwam hij de kamer van zijn landgenoten binnen en begon te schreeuwen dat ze er tot de ochtend moesten blijven, dat het anders een slachthuis zou worden. Daarbij trok hij een visfileermes. Toen de anderen hem na een half uur probeerden te overmeesteren stak hij meerdere malen op ze in, waarbij twee van hen zwaargewond raakten.

Eén van hen kan door letsel aan zijn arm het zware werk niet meer doen waarvoor hij in Nederland was. Een pees van een arm werd finaal doorgesneden. De ander is geraakt in zijn rug, schouder en flank. Ze hebben het overleefd, maar dat is niet aan de verdachte te danken, merkte de rechtbank op. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel