Verdachte steekpartij polenhotel Repelweg blijft in cel

MARKNESSE • Wo 22 augustus 2018 | 20:44 • Woensdag 22 augustus 2018 | 20:44

Een 39-jarige man die afgelopen weekend werd opgepakt na een steekpartij in een polenhotel in Marknesse, mag nog twee weken worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van een dubbele poging tot doodslag en van vrijheidsberoving. Dat laatste wil justitie nog niet nader uitleggen.

De steekpartij vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, in een gebouw aan de Repelweg waar arbeidsmigranten zijn ondergebracht. Drie bewoners, onder wie de verdachte, raakten gewond. Bij de hulpverlening was ook een trauma-arts betrokken die met een helikopter naar Marknesse was gebracht.

Over de toedracht van de steekpartij is nog altijd weinig bekend. Wel is duidelijk dat de drie mannen eerst ruzie hadden en dat deze ruzie vervolgens is geëscaleerd.

"Nog nooit zoiets meegemaakt"


In het gebouw waar de steekpartij plaatsvond, wonen medewerkers van uitzendbureau Level1. Het gewelddadige incident heeft er bij het uitzendbureau flink ingehakt. "In de twintig jaar dat wij actief zijn, heb ik zoiets nog nooit meemaakt", zegt directeur David Keetman van Level1. Er is hem verteld dat het met de gewonden 'naar omstandigheden redelijk gaat' en hij is blij dat het niet slechter is afgelopen. 

Strenge huisregels


Het incident is voor Keetman geen aanleiding om de regels voor bewoners aan te scherpen. "We hebben al hele strenge huisregels. En het zal duidelijk zijn dat deze man daar ver overheen is gegaan. Ik weet niet wat precies de aanleiding is geweest. Maar ik denk dat je dit soort dingen nooit helemaal kunt voorkomen. Als iemand doordraait, of een steekje los krijgt, dan gebeurt dat nu eenmaal." Volgens Keetman gebeurde dat nu in een verblijf voor arbeidsmigranten, maar had het net zo goed in het uitgaansleven of in een woning kunnen gebeuren.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel