Voedselbank Almere heeft tekort aan verse producten

FLEVOLAND • Vr 16 april 2021 | 16:44 • Vrijdag 16 april 2021 | 16:44

Bij een deel van de Flevolandse voedselbanken is het aantal klanten het afgelopen jaar gestegen. De grootste stijging vond plaats bij Voedselbank Almere met een stijging van ruim 70 procent. Corona lijkt de oorzaak.

Directeur Peter Mons zegt dat Voedselbank Almere alle zeilen moet bijzetten. Sommige producten zijn in de supermarkt van de voedselbank soms niet verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld melk en vla. Sinds begin deze maand is het mogelijk om online voedsel te doneren.

Ook bij de voedselbank in Zeewolde is een stijging te zien. In Zeewolde werden er in januari nog 25 pakketten uitgereikt, nu zijn het er 40. Voorzitter Jan Klop benadrukt dat andere dingen wel erg goed gaan. Zo is er veel steun vanuit de bevolking, kerken en bedrijven.

In Lelystad is er een lichte stijging te zien, maar volgens coördinator Kees van Arendonk is het niet dramatisch. Ook is er voldoende voorraad.

Een daling in Dronten
Bij de voedselbank in Dronten is juist een daling van het aantal klanten te zien. Vorig jaar werden er gemiddeld 145 pakketten uitgedeeld, nu schommelt dat tussen de 110 en 120. Voorzitter Frits Rutgers heeft er geen verklaring voor. ''Misschien pakt het pakket steunmaatregelen hier beter uit dan in het westen?'' Hij doet een oproep aan mensen om zich niet te schamen voor het afnemen van een voedselpakket bij de voedselbank. ''We helpen de mensen graag!''

Voedselbank Noordoostpolder - Urk zag afgelopen november een stijging, maar het aantal klanten lijkt nu te stabiliseren zegt voorzitter Inge Brinkhus. Ze is wel bang dat als de coronacrisis nog lang duurt er een toename zal zijn van mensen die een voedselpakket nodig hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel