Werkstraffen voor diefstal kleding Hudson's Bay

ALMERE • Do 24 februari 2022 | 15:54 • Donderdag 24 februari 2022 | 15:54

Een 24-jarige Almeerder en zijn 23-jarige vriendin zijn donderdag veroordeeld tot 50 uur werkstraf. In 2019 hebben ze met hulp van een verkoopmedewerker dure merkartikelen gestolen uit het Almeerse filiaal van warenhuisketen Hudson's Bay. Een 25-jarige Almeerder werd niet veroordeeld voor diefstal, maar kreeg wel 40 uur werkstraf opgelegd wegens heling.

In totaal werd er in september en oktober 2019 bij Hudson's Bay met hulp van een 24-jarige verkoopmedewerker voor 70.000 euro aan kleding gestolen. Bekenden van de verkoopmedewerker gingen met merkkleding, schoenen en parfums naar de kassa, maar rekenden daar maar een fractie van de spullen die ze 'kochten' daadwerkelijk af. De overige kleding werd niet gescand.

Alleen sokken afgerekend
Van de twee verdachten die donderdag terechtstonden, zijn videobeelden waarop te zien is hoe ze met kleding bij de kassa staan, maar alleen een paar sokken afrekenen. De twee zouden ook koffers hebben meegenomen die de winkelmedewerker vooraf met artikelen had gevuld.

De 24-jarige hoofdverdachte in de zaak is in december in hoger beroep veroordeeld tot 8 maanden cel. Andere verdachten stonden in juni en november al voor de rechter.

'Een team, een taak'
De verdachten die donderdag terechtstonden, ontkenden elke betrokkenheid bij de diefstallen. Maar volgens de politierechter zijn ze wel degelijk schuldig. Volgens haar bleek uit onderlinge berichten in een WhatsApp-groep met de naam 'Een team, een taak', dat ze wisten waar ze mee bezig waren. Ze plaatsten bestellingen en werden ook opgeroepen om te komen als de verkoopmedewerker alleen achter de kassa stond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel