Meerpaaldagen kijkt tevreden terug op 'uitzonderlijke warme editie'

DRONTEN • Zo 14 augustus 2022 | 14:39 • Zondag 14 augustus 2022 | 14:39

De organisatoren van de Meerpaaldagen in Dronten kijken tevreden en enthousiast terug op het evenement. Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag was de feesttent op het Meerpaalplein goed gevuld.

"Het waren drie geweldige dagen waarbij nagenoeg alles is verlopen zoals we dat van tevoren hadden bedacht", laat Sonja Zimmerman namens de organisatie weten.

Ruim dertig graden
Met een maximumtemperatuur van ruim dertig graden gedurende alle festivaldagen was het uitzonderlijk warm. "Inwoners van Dronten en bezoekers van de Meerpaaldagen waren gelukkig goed voorbereid. Wij kijken dan ook positief terug op een editie zonder noemenswaardige incidenten."

Dat is volgens de organisatoren ook mede te danken aan de ruim 150 vrijwilligers die zich jaarlijks voor de Meerpaaldagen inzetten. "Ook een speciaal woord van dank aan de EHBO die zich uitzonderlijk goed had voorbereid en direct kon opschalen wanneer omstandigheden daarom vroegen.”

Hoogtepunt van de Meerpaaldagen zijn de optredens in de grote feesttent, dit jaar onder andere van René Karst, Samantha Steenwijk en Bastiaan Ragas. Gedurende de vrijdag- en zaterdagmiddag werd daarnaast het centrum gebruikt voor een braderie en activiteiten voor jong als oud.

Activiteiten geschrapt
Vanwege de weersomstandigheden is besloten om bepaalde activiteiten, waarbij veel fysieke inspanning is vereist, te schrappen. Zimmerman: "Dat is natuurlijk jammer, maar de veiligheid en het welzijn van de duizenden bezoekers staat centraal. Zo hebben we tijdens de seniorenmiddag op vrijdag extra water uitgedeeld en zijn er extra waterpunten op het terrein geplaatst, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement."

Volgend jaar vinden de Meerpaaldagen plaats op 10, 11 en 12 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel