Stichting AAP kon minder dieren opvangen

ALMERE • Zo 25 juni 2023 | 8:41 • Zondag 25 juni 2023 | 8:41

De Almeerse Stichting AAP wilde vorig jaar meer dieren opvangen, maar dat is niet gelukt. De opvang zat al overvol en het lukte niet goed om dieren in de opvang te herplaatsen, zo staat in het jaarverslag van de stichting.

Stichting AAP vangt exotische dieren in nood op. Als het dier tot rust is gekomen, wordt gezocht naar een permanentere plaats waar het dier naartoe kan. De opvang had afgelopen jaar te weinig ruimte en geld om dieren op te vangen. Bijna 99 procent van de beschikbare plaatsen is momenteel bezet. Door die drukte heeft de stichting maar de helft van het aantal dieren dat het wilde opvangen, ook daadwerkelijk kunnen opvangen.

Het herplaatsen van dieren verliep afgelopen jaar moeizaam doordat partners van de stichting weinig plaats en geld beschikbaar hadden. Ook de 'aanhoudende naweeën van de coronapandemie' is als reden genoemd.

Volgens AAP zijn er wel veel nieuwe donateurs geworven. De huidige donateurs blijven ook actief betrokken bij de stichting. Wel blijken nieuwe donateurs vaak korter en met minder regelmaat steun te bieden. De afgelopen jaren was het werven van donateurs lastig voor de organisatie. Ook dit komt mede door de coronacrisis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel