EOD haalt mogelijke explosieven weg in centrum Lelystad, inhoud verdachte pakketjes nog onduidelijk

LELYSTAD • Do 28 maart 2024 | 10:39 • Donderdag 28 maart 2024 | 10:39

De Neringweg in het centrum van Lelystad is donderdag afgezet door de politie omdat er verdachte voorwerpen waren gevonden. Volgens een ooggetuige ging het om glas en vuurwerk die in stof gewikkeld waren. Dat leek op een sok of een kous. De politie kan dit niet bevestigen en spreekt van een verdacht pakketje. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de voorwerpen meegenomen voor onderzoek.

De verdachte pakketjes lagen vlak voor de ingang van de kapper in de straat op de stoep. De voorwerpen werden gevonden door een voorbijganger, nog voordat de kapsalon open was. Die schakelde de politie in, waarna in eerste instantie de hele Neringweg werd afgezet. 

De afzetting was tussen de kruising met de Muntstraat en de kruising met de Florijnstraat. De Vomar-supermarkt was nog wel toegankelijk, laat de ooggetuige weten. Omwonenden moesten in huis blijven, een ontruiming was niet nodig. De afzetting werd rond 12:30 uur opgeheven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel