Koningin Máxima komt opnieuw op bezoek in Almere

ALMERE • Di 16 april 2024 | 16:11 • Dinsdag 16 april 2024 | 16:11

Koningin Máxima brengt begin volgende maand een bezoek aan Almere. Ze gaat op werkbezoek bij het Oranje Huis van Blijf Groep. Dat is een opvangcentrum voor slachtoffers van huiselijk geweld in Almere Poort.

De koningin gaat tijdens haar bezoek in gesprek met verschillende hulpverleners en medewerkers van het opvangcentrum.

Ze krijgt een rondleiding en praat ook met een ex-cliënt en bewoners. Ook bezoekt ze een noodbedruimte waar crisisgevallen worden opgevangen.

Vijftig jaar bestaan
De aanleiding van het bezoek op 8 mei is dat vijftig jaar geleden het eerste Blijf-van-mijn-lijfhuis opende. Dat is de voorloper van Blijf Groep. In 2011 werd in Alkmaar het eerste Oranje Huis geopend.

In het Oranje Huis wordt niet alleen hulp aan vrouwelijke slachtoffers geboden, maar ook aan andere gezinsleden. Het doel is namelijk niet om relaties te beëindigen, maar dat het geweld gestopt wordt.

Het Oranje Huis in Almere werd geopend in 2017 en telt 23 appartementen voor vrouwen met of zonder kinderen.

Eerder bezoek
Het is de tweede keer dit jaar dat koningin Máxima een bezoek brengt aan Almere. Begin dit jaar bezocht ze Almere Haven. Daar ging ze langs Het Buurtlokaal, scholengemeenschap De Meergronden en buurtcentrum Corrosia.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel