Inschrijving Fish Potato Run zaterdag van start

NOORDOOSTPOLDER • Wo 17 april 2024 | 16:13 • Woensdag 17 april 2024 | 16:13

Deelnemers van de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord kunnen dit jaar Metakids ondersteunen. Dat is een stichting die onderzoek naar metabolisme mogelijk maakt. Zaterdag start de inschrijving van de jaarlijkse hardloopwedstrijd.

Ieder jaar vertrekken zo'n tweeduizend deelnemers van het startpunt op Urk naar de finishlijn in Emmeloord. Op 14 september dit jaar zal de run voor de 33e keer plaatsvinden. De organisatie, volledig opgemaakt uit vrijwilligers, is naar eigen zeggen alweer druk bezig met de voorbereidingen.

In totaal zijn er voor het evenement zo'n 100 vrijwilligers nodig en er worden nog steeds mensen gezocht. De organisatie wil vooral nog mensen op Urk aanspreken om mee te helpen.

"We hebben al veel vrijwilligers uit Emmeloord, maar willen graag dat het evenement dorp en stad met elkaar verbindt", zegt Dennis Op de Woerd van de organisatie.

Goed doel
Deelnemers worden bij aanmelding traditiegetrouw gevraagd om een bedrag aan een goed doel te doneren. Dit jaar gaat dat geld dus naar Metakids. Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Jaarlijks krijgen zo'n 10.000 gezinnen te maken met stofwisselingsziekten.

"Het zijn vreselijke ziekten die veel mensen niet eens kennen, maar toch veel gezinnen in hun greep houden", aldus de organisatie van de Run.

Speciaal t-shirt
Enthousiaste hardlopers die zich vóór 1 juli al aanmelden, kunnen een speciaal hardloopshirt krijgen. "Het is een tijd geleden dat we zo'n t-shirt hebben gemaakt en in de tussentijd is er veel vraag naar geweest', zegt Op de Woerd.

Op de voorkant van het shirt is een illustratie van de 'skyline' van Emmeloord afgebeeld, en op de achterkant die van Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel