Pieter van Maaren (48) nieuwe burgemeester

URK • Wo 2 mei 2012 | 19:37 • Woensdag 2 mei 2012 | 19:37

Pieter van Maaren uit De Bilt bij Utrecht wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Urk. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft hem woensdagavond unaniem voorgedragen, als opvolger voor Jaap Kroon die deze zomer met pensioen gaat. Er waren dertien kandidaten voor de functie van burgemeester.

Van Maaren is momenteel fractievoorzitter van het CDA in De Bilt. Hij werkt bij de provincie Utrecht als plaatsvervangend chef kabinet van de Commissaris van de Koningin. Verder is hij voorzitter van de kerkenraad bij de Dorpskerk in De Bilt.

"Pieter van Maaren is een open, hartelijke en enthousiaste man, en met name daarom heeft Urk hem als burgemeester aanbevolen". Dat zegt voorzitter Albert Woord van de vertrouwenscommissie.


Ook zijn kennis van verschillende kerkelijke genootschappen wordt op Urk gewaardeerd. De voorkeur van de gemeenteraad moet officieel nog door het ministerie van Binnenlandse Zaken worden overgenomen. Als dat gebeurt zal de CDA-er Van Maaren begin juli worden geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel