Orca's niet meer in Promotiedivisie

URK • Wo 2 april 2014 | 11:43 • Woensdag 2 april 2014 | 11:43
De basketballers van Orca's spelen volgend seizoen niet meer in de Promotiedivisie. Dat heeft het bestuur van de Urker club besloten. Voor het nieuwe seizoen heeft het team nog geen hoofdsponsor en ook spelers van buiten Urk vertrekken. Hierdoor is uitkomen in de promotiedivisie volgens het bestuur geen haalbare kaart.

Een forse stap terug voor de club die vorig seizoen nog kampioen werd. Hierdoor mocht het team promoveren naar de Eredivisie, maar dat ging niet door, omdat er niet genoeg geld voor was. Dit seizoen gaat het niet goed met de Orca's. De ploeg is al uitgeschakeld voor de play-offs en staat negende.

Met een team dat gaat bestaan uit Urker basketballers komt Orca's volgend jaar uit in de tweede divisie, de voormalige hoofdklasse. Het bestuur hoopt dat jeugdspelers een kans krijgen bij de club en dat de vereniging in de toekomst met eigen spelers weer mee kan doen op landelijk niveau.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel