Almeerders overwinteren in Champions League

ALMERE • Di 8 december 2015 | 23:13 • Dinsdag 8 december 2015 | 23:13
Joshua Brenet en Steven Bergwijn uit Almere hebben zich dinsdagavond met PSV geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Met verdediger Joshua Brenet in de basis wonnen de Eindhovenaren in eigen stadion met 2-1 van CSKA Moskou uit Rusland. Met dit resultaat eindigt PSV op de tweede plaats in de poule en dat is voldoende om te overwinteren in de Champions League.

CSKA Moskou kwam in Eindhoven een kwartier voor tijd op voorsprong door een penalty. PSV trok de stand snel gelijk door een doelpunt van Luuk de Jong. Davy Pröpper scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer. Het is voor het eerst in negen jaar dat een Nederlandse club zich weer weet te plaatsen voor de knock-out fase van de Champions League.

Voor aanvaller Steven Bergwijn was het dubbel feest. Zijn invalbeurt in de slotfase van het duel betekende zijn debuut in de Champions League.

[https://twitter.com/JBrenet_/status/674352815817494528]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel