Blunder doelman Kramer kost Almere City de winst

Almere 17 april 2017
Doelman Chiel Kramer zal slecht slapen vannacht
Een fout van Almere City doelman Chiel Kramer is de ploeg maandag duur komen te staan. In de slotfase van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk verspeelde Kramer de winst. De wedstrijd eindigde daardoor in 1-1.

Na het blokkeren van een schot in de 84e minuut blijft één van de spelers van RKC op de achterlijn liggen. Kramer heeft de bal op dat moment aan zijn voet en heeft geen oog voor een andere aanvaller van RKC. Terwijl Kramer naar de gevloerde speler kijkt wordt de bal van hem afgepakt en het tegendoelpunt gescoord. 

“Dat is zuur. Want ik moet de bal gewoon oppakken. Dan heb ik hem in mijn handen en kan niemand er meer aankomen.” reageert Kamer na afloop. Hij zegt dat hij zich niet bekommerde om de gevloerde speler, maar dat hij riep dat hij zich niet zo moest aanstellen en moest opstaan. 

Rick ten Voorde had Almere City FC na ruim een uur spelen nog op voorsprong gezet. Hij tikte een voorzet van Sherjill MacDonald binnen. Door het gelijkspel is de ploeg van trainer Jack de Gier op de ranglijst een plekje gestegen en staat het nu 6e. Om zich te plaatsen voor de play-offs moeten de Almeerders bij de eerste negen eindigen. Het verschil met de huidige nummer negen FC Emmen bedraagt nu zeven punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. De laatste periodetitel is wel niet meer haalbaar voor de Almeerders.

De blunder van Kramer: 

---

Opstelling Almere City FC: 
Kramer, Van Buuren, Mac-Intosch (Metalsi), Nieuwpoort, Quasten (Lanser), Salasiwa, Rijsdijk, Arica (Van der Water) , Ten Voorde, Mac-Donald, Ahannach

Reserves: Van der Water, Lanser, Tadmine, Pistoor (gk), Metalsi, Waalkens, Hammouti  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer