Roeier Niki van Sprang wint zilver op NK

ALMERE • Zo 23 april 2017 | 16:09 • Zondag 23 april 2017 | 16:09
Roeier Niki van Sprang heeft zondag een zilveren medaille gewonnen bij het Nederlands kampioenschap roeien in Amstelveen. De Almeerder moest in de éénmansboot (skiff) bijna zeven seconden toegeven op Koen Metsemakers die de Nederlandse titel won.

Tot halverwege de wedstrijd lag Van Sprang nog op kop. Daarna kon hij Metsemakers niet meer bijhouden. Die kwam na twee kilometer als eerste over de finish in een tijd van 6 minuten 58 seconden en 77 honderdsten.

Van Sprang won begin deze maand ook al de "Skiffhead". Dit is een prestigieuze roeiwedstrijd voor soloroeiers op de Amstel. Van Sprang wil zich als lid van roeivereniging Pampus uit Almere de komende jaren gaan richten op plaatsing voor de Olympische Spelen.