Zaalvoetbalteam gemeenteraad Nederlands kampioen

ALMERE • Za 17 juni 2017 | 19:02 • Zaterdag 17 juni 2017 | 19:02
Het zaalvoetbalteam van de Almeerse gemeenteraad is Nederlands kampioen geworden voor gemeenten groter dan 100.000 inwoners. 

Het toernooi werd in Haarlemmermeer gespeeld. In de poulefase werd gewonnen van Deventer, Tilburg, Haarlemmermeer en Utrecht. Als groepswinnaar speelde Almere in de halve finale tegen Amersfoort. Deze wedstrijd met 1-0 gewonnen. 

In de finale troffen de spelers van de Almeerse gemeenteraad Haarlemmermeer aan, de winnaar van twee jaar geleden. Almere was met 4-2 te sterk voor de regerend kampioen.

Bij de eerste prijs hoort een prijs van 2.500 euro voor een goed doel. Het team heeft besloten dit geld te schenken aan Stichting Wensjes. Deze organiseert activiteiten om Almeerders uit hun isolement te halen en weer mee te laten doen in de maatschappij. Omdat Almere het toernooi heeft gewonnen mag de gemeente het over twee jaar in Flevoland organiseren.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel