City FC koploper in 2e periode na winst op RKC

ALMERE • Ma 27 november 2017 | 19:41 • Maandag 27 november 2017 | 19:41
Almere City FC heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-2 gewonnen. Door de zege gaat de ploeg van Jack de Gier nu alleen aan kop in de tweede periode met 10 punten uit 4 gespeelde wedstrijden.

Bij rust was de eindstand al bereikt. De Almeerders kwamen na 10 minuten op voorsprong door een benutte penalty van clubtopscorer Arsenio Valpoort (10e treffer van het seizoen). RKC kwam 8 minuten later via een kopbal van Lammers uit een corner op gelijke hoogte.

Ezra Walian (27e min) en Silvester van der Water (33e min) bezorgden Almere City FC vervolgens een riante 3-1 voorsprong. Vlak voor rust bepaalde RKC speler Seys met een rake vrije trap de uiteindelijk einduitslag op 3-2. In de tweede helft was diezelfde Seys met een schot op de paal nog dichtbij de gelijkmaker voor de Waalwijkers.

Komende vrijdag komt Almere City FC weer in actie: dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Volendam.