Rallynavigator Helmink vreest voor einde Zuiderzeerally in zijn woonplaats

EMMELOORD • Do 10 maart 2022 | 8:14 • Donderdag 10 maart 2022 | 8:14

Rallynavigator Paul Helmink uit Emmeloord maakt zich zorgen over de toekomst van de Zuiderzeerally in zijn woonplaats. De rallyliefhebber weet niet of er nog genoeg draagvlak is voor het organiseren van een volwaardige autorally in Noordoostpolder.

Voor de coronatijd werd traditiegetrouw jaren lang in maart de Zuiderzeerally met start en finish in Emmeloord gehouden. De afgelopen twee jaar werd er door de pandemie geen autosportevenement gehouden in Noordoostpolder. Een paar weken geleden liet de organisatie weten ook dit jaar niet te zullen starten in Emmeloord. Volgens voorzitter Tim Rietveld van de organisatie was het in deze coronatijd te lastig om alle vergunningen rond te krijgen.

Samenwerking
Helmink denkt dat het in Noordoostpolder de komende jaren een moeilijk verhaal gaat worden om het evenement opnieuw een impuls te kunnen geven. Ondertussen ziet de navigator hoe de organisatie van de Zuiderzeerally de samenwerking is aangegaan met de Drenthe Rally. Helmink ziet dat daar met een grote club de rally op de kaart wordt gezet.

De organisatie van de Zuiderzeerally heeft al eerder aangegeven de komende tijd op zoek te gaan naar een geschikte start- en finishplaats voor het evenement. Of dat Emmeloord gaat worden is nog erg onzeker. Rietveld houdt de deur ook open voor andere gemeentes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel