Emmeloord dit jaar geen start- en finishplaats Zuiderzeerally

EMMELOORD • Ma 14 februari 2022 | 22:19 • Maandag 14 februari 2022 | 22:19

Emmeloord is dit jaar geen start- en finishplaats van de Zuiderzeerally. Volgens de organisatie was het in deze coronatijd te lastig om alle vergunningen rond te krijgen.

De organisatie van de Zuiderzeerally heeft daarom besloten om dit jaar eenmalig samen te gaan werken met de Drenthe Rally om zo toch een volwaardig autosportevenement te kunnen houden. Dit jaar is er dus een combinatie van twee evenementen. De rallyproeven van de Zuiderzeerally vinden dit jaar plaats rondom Kampen, de rest van de proeven worden op en rond het TT-circuit in Assen gereden.

Voorzitter Tim Rietveld van de Zuiderzeerally zegt dat de rally volgend jaar weer op eigen benen verder kan gaan. Omdat er gebouwd gaat worden op de oude start- en finish plek op de Paardenmarkt in het centrum van Emmeloord is het nog onzeker of de Zuiderzeerally volgend jaar terugkeert in die plaats. Rietveld zegt dat hij nog in gesprek gaat met de gemeente Noordoostpolder voor het vinden van een geschikte start- en finishplek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel