Vooruitblik op Vitesse - Almere City: Radlinger onder de lat, keeperstrainer Etemadi op wedstrijdformulier

ALMERE • Vr 15 maart 2024 | 18:31 • Vrijdag 15 maart 2024 | 18:31

Almere City FC trainer Alex Pastoor verwacht zaterdagavond een 'heet avondje' in Arnhem. 'City' gaat dan voor het eerst in de clubgeschiedenis op bezoek bij Vitesse dat moet winnen in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in december nog in een klinkende 5-0 overwinning voor de Almeerders

De wedstrijd Vitesse - Almere City staat centraal in aflevering 26 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending

Almere City FC staat na het 1-1 gelijke spel van vorige week tegen FC Utrecht nog altijd op een keurige plek 12 in de eredivisie met 29 punten uit 25 gespeelde wedstrijden. De ploeg van Alex Pastoor verloor in de laatste zes speelronden alleen thuis van Feyenoord (0-2). Vitesse staat één-na-laatste op de ranglijst met 16 punten uit 25 duels.

Radlinger vervangt Bakker
De Oostenrijkse keeper Samuel Radlinger zal tegen Vitesse zijn basisdebuut gaan maken onder de lat bij de Almeerders. De huurling van Austria Wien is de vervanger van de vaste eerste doelman Nordin Bakker, die afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht uitviel met een liesblessure. Bakker is minstens vier weken niet inzetbaar voor de Almeerders.

Etemadi op wedstrijdformulier
Omdat naast Nordin Bakker ook reservedoelman Stijn Keller momenteel geblesseerd is (schouderblessure) heeft Almere City een keepersprobleem. In Arnhem zal daarom keeperstrainer Agil Etemadi onder rugnummer 29 op de reservebank gaan plaatsnemen bij de Almeerders. Volgens trainer Pastoor is de 36-jarige oud doelman speelgerechtigd tegen Vitesse. Naast Etemadi zal ook de 19-jarige keeper van Jong Almere City Joël van der Wilt op de bank zitten zaterdagavond. De in Iran geboren Agil Etemadi zette in de zomer van 2023 een punt achter zijn actieve carriere om keeperstrainer te worden.

Robinet terug, Mattoir geblesseerd
Naast de geblesseerde keepers Nordin Bakker en Stijn Keller kan trainer Alex Pastoor beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen aanvaller Faiz Mattoir reist niet af richting Arnhem, omdat hij afgelopen week tijdens de training een schouderblessure opliep. Clubtopscorer Thomas Robinet keert tegen Vitesse terug na een schorsing van één wedstrijd n.a.v. zijn rode kaart tegen Heracles.

De wedstrijd Vitesse - Almere City begint zaterdagavond om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel