Almere City wil handhaving veiligstellen tegen Sparta - AlmEredivisie

ALMERE • Vr 12 april 2024 | 17:51 • Vrijdag 12 april 2024 | 17:51

Almere City FC speelt zaterdagavond vanaf 21.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, de huidige nummer 9 van de eredivisie. Almere City staat 12e op de ranglijst en heeft met nog 5 wedstrijden te spelen 33 punten verzameld tijdens dit debuutseizoen op het hoogste niveau.

Bij winst op Sparta komt Almere op 36 punten uit 30 gespeelde wedstrijden en dat is voldoende voor nog een seizoen in de eredivisie.

De wedstrijd Almere City FC - Sparta Rotterdam staat centraal in aflevering 29 van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending:

Almere City speelde de afgelopen zes wedstrijden gelijk in de eredivisie en hoopt zaterdagavond in het eigen Yanmar stadion eindelijk weer eens tot winst te komen. Sparta is een tegenstander, die wisselvallig presteert dit seizoen. De Rotterdammers hopen zich alsnog te plaatsen voor play-offs voor Europees voetbal. Het gat met de nummer 8 FC Utrecht bedraagt 5 punten.

Keeper Bakker terug in selectie
Doelman Nordin Bakker keert tegen Sparta terug in de wedstrijdselectie bij Almere City FC. Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van 9 maart liep Bakker een liesblessure op, waardoor hij een maand niet inzetbaar was. De afgelopen 4 wedstrijden werd Bakker vervangen door de Oostenrijker Samuel Radlinger, die tegen Sparta ook start onder de lat bij de Almeerders.

Trainer Alex Pastoor kan tegen Sparta niet beschikken over middenvelder Danny Post en aanvaller Yann Kitala, die beiden geblesseerd zijn. Reservedoelman Stijn Keller is ook nog niet van de partij, hij komt terug van een schouderblessure.

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde eerder dit seizoen in een 1-2 overwinning voor de Almeerders op Het Kasteel. Thomas Robinet en Kornelius Hansen waren begin november trefzeker voor 'City', terwijl Joshua Kitolano destijds de eer redde voor de thuisploeg.

Dwarsverbanden
Almere City-trainer Alex Pastoor heeft een verleden bij Sparta. Hij stond van 2015 tot 2017 voor de groep in Rotterdam. Pastoor leidde Sparta in het seizoen 2015/16 naar de titel in de toenmalige Jupiler League, waardoor de club uit Rotterdam-West na zes jaar terugkeerde in de eredivisie. In december 2017 werd Pastoor door Sparta op straat gezet na een 0-7 thuisnederlaag tegen stadsgenoot Feyenoord.

Ook Almere City-aanvoerder Sherel Floranus heeft een verleden bij Sparta. Hij speelde in de jeugdopleiding van de club en debuteerde in 2015 onder Alex Pastoor in het betaalde voetbal bij Sparta.

Sparta-hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk was van begin 2020 assistent-trainer bij Almere City en na het ontslag van Ole Tobiasen in maart 2021 enkele maanden hoofdtrainer ad-interim bij City FC.

Rijsdijk greep in mei 2021 net naast promotie naar de eredivisie met de Almeerders: Almere City was destijds met De Graafschap en Go Ahead Eagles in een hevige strijd verwikkeld om plek 2 van de Keuken Kampioen Divisie: uiteindelijk promoveerde Go Ahead Eagles op de slotdag van de competitie 'op doelsaldo' naar de eredivisie.

De wedstrijd Almere City FC - Sparta begint zaterdagavond om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel