Almeerse Hockey Club van degradatieplaats af, vertrouwen in handhaving

ALMERE • Ma 29 april 2024 | 11:28 • Maandag 29 april 2024 | 11:28

"Zeker weten van niet", zegt hockeyer Manuel Verga als hem wordt gevraagd of de Almeerse Hockey Club dit seizoen gaat degraderen. Verga heeft na de 3-2 winst op hekkensluiter Xenios veel vertrouwen in een goede afloop in de Promotieklasse.

"We wisten dat we deze sowieso moesten winnen anders was het einde oefening", zegt Verga direct na de wedstrijd op het Klein Brandt Sportpark.

De mannenploeg stijgt na dit weekend van een directe degradatieplaats naar een play-off positie op de ranglijst. In de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie wil Almere zich veilig spelen.

Directe handhaving is het doel in de slotfase. De ploeg staat drie duels voor het einde twee punten achter op concurrent Cartouche.

Stand Promotieklasse:
09 Cartouche 19-19
10 Almere 19-17
11 Gooische 19-16
12 Xenios 19-01

Energie
Volgens Verga was zijn ploeg tegen Xenios af en toe te slordig, maar de aanvaller is blij dat het team veel kansen kon creëren. Dat geeft veel positieve energie voor de slotfase van de competitie.

Verga verwacht nog drie moeilijke wedstrijden, maar hij denkt daarin zeker nog punten te kunnen pakken. "Ik denk dat alles nog kan", zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel