Jeugdhonk De Gram dit weekend dicht

URK • Vr 17 juli 2015 | 0:25 • Vrijdag 17 juli 2015 | 0:25
Jeugdhonk De Gram op Urk is komend weekend gesloten. Dat laat de gemeente weten. De sluiting is het gevolg van een aantal overtredingen die de gemeente zegt te hebben vastgesteld.

In een brief aan de eigenaren van het honk gaf de gemeente eerder deze week aan De Gram voor drie maanden te willen sluiten. Maar of het honk ook echt drie maanden dicht moet wil de gemeente vrijdag niet zeggen. Voorlopig is de bar alleen dit weekend gesloten zegt een woordvoerster.

De Gram is één van de vele jeugdhonken op het industrieterrein Zwolsehoek. De gemeente gedoogt ze, als ze zich tenminste aan verschillende regels houden. Zo mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn, en mag er geen drank verkocht worden.

Afgelopen weekend zijn er bij De Gram verschillende overtredingen begaan, zegt de gemeente. Zo was er géén vergunning voor een groot feest, is er vuurwerk afgestoken naast het pand, en was het honk veel langer geopend dan is toegestaan. De eigenaren van De Gram ontkennen die beschuldigingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel