Urk gaat aanpak jeugdhonken niet veranderen

Urk 24 juli 2015
Feest jeugd Urk
Jeugdhonk
De gemeente Urk gaat het toezicht- en handhavingsbeleid voor jeugdhonken níet veranderen. Dat zegt de gemeente in reactie op de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland.

De rechtbank oordeelde half juni dat de gemeente zich bij de controle van de barren niet mag baseren op de plaatselijke Notitie Jeugdhonken. In plaats daarvan moet de gemeente handhaven op basis van formele wetgeving, zoals de Drank- en Horecawet, het omgevingsrecht en het bestemmingsplan. Urk kreeg van de rechter tot vrijdag de tijd om aan te tonen dat ze dat ook doet.

Commentaar gemeente Urk
Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen aanleiding om het beleid te wijzigen, omdat de gemeente bij de controle de barren altijd al toetst aan het bestemmingsplan. De Drank- en Horecawet wordt daarbij buiten beschouwing gelaten, omdat de honken niet als horeca worden gezien.

Koninklijke Horeca Nederland overweegt stappen
Koninklijke Horeca Nederland, die de rechtszaak aanspande, is het niet met de uitleg van Urk eens. Volgens de organisatie moet de gemeente bij de controles àlle wetgeving in acht nemen, niet alleen het bestemmingsplan. Horeca Nederland overweegt opnieuw juridische stappen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer