Weinig nieuwe plannen gemeente door geldgebrek

Almere 1 oktober 2015
Weinig nieuwe plannen gemeente door gebrek aan geld
De gemeente Almere heeft weinig geld voor nieuwe plannen. Dat blijkt uit de begroting van 2016. De gemeente heeft de afgelopen jaren meer dan 40 miljoen euro moeten bezuinigen. Ook staan voor de komende jaren miljoenen aan bezuinigingen gepland, oplopend tot 6,1 miljoen euro in 2018. De bezuinigingen zijn onvermijdelijk omdat Almere minder geld uit het gemeentefonds krijgt.

Ook heeft de stad te maken met dalende inkomsten uit de grondverkoop. Daardoor is de gemeente genoodzaakt om nog eens 15 miljoen euro af te schrijven op de waarde van de bouwgrond. Vorig jaar nog nam de gemeente een verlies van 100 miljoen euro. De hoeveelheid onverkochte bouwgrond zorgt voor een enorme kostenpost.

Mede door bezuinigingen gaan 31 banen bij de gemeente verloren. 17 verdwijnen er bij de afdeling die de stad onderhoudt en 14 arbeidplaatsen worden geschrapt bij de afdeling vergunningen, toezicht en handhaving. Belangrijkste oorzaak hiervan is een wetswijziging. Vergunningverlening wordt grotendeels geprivatiseerd. Als gevolg hiervan zijn minder ambtenaren nodig.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer