3,5 jaar cel voor topman Eurocommerce

ALMERE • Vr 16 december 2016 | 14:01 • Vrijdag 16 december 2016 | 14:01
De voormalige directeur van vastgoedbedrijf Eurocommerce heeft een celstraf van 3,5 jaar opgelegd gekregen voor de rechtbank in Almelo. De rechter acht Ger Visser schuldig aan faillissementsfraude en oplichting.

De topman heeft bouw- en huurcontracten vervalst om daarmee leningen bij banken los te krijgen. Meerdere banken en gemeenten in Nederland gingen totaal voor bijna 700 miljoen euro het schip in.

Bij de gemeente Almere had Visser een schuld van 7 miljoen euro voor een stuk grond bij station Almere Centrum. Daar moest de derde WTC-toren komen. Uiteindelijk is Almere voor 3,7 miljoen euro door het faillissement benadeeld.

Volgens de rechters is bewezen dat Visser, toen zijn bedrijf in 2012 op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats aan zijn vrouw, zoon en dochter heeft overgedaan. Zo viel het niet onder de failliete boedel.

Vissers zoon kreeg een jaar gevangenisstraf voor het samenspannen met zijn vader. De vrouw en dochter van Visser zijn vrijgesproken. Justitie verdacht hen ervan dat ze ook met Visser onder één hoedje speelden, maar volgens de rechtbank waren zij niet goed op de hoogte van wat er speelde. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel