Hoger beroep dient voor oud-topman Eurocommerce die ook Almere benadeelde

ALMERE • Wo 15 juni 2022 | 17:56 • Woensdag 15 juni 2022 | 17:56

De voormalige directeur van vastgoedbedrijf Eurocommerce heeft in hoger beroep een celstraf van 3 jaar en vier maanden jaar tegen zich horen eisen. Ger Visser zou zich schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. In 2016 kreeg hij hiervoor 3,5 jaar celstraf.

De topman vervalste bouw- en huurcontracten om daarmee leningen bij banken los te krijgen. Meerdere banken en gemeenten in Nederland gingen in totaal voor bijna 700 miljoen euro het schip in.

Bij de gemeente Almere had Visser een schuld van 7 miljoen euro voor een stuk grond bij station Almere Centrum. Daar moest de derde WTC-toren komen. Uiteindelijk is Almere voor 3,7 miljoen euro door het faillissement benadeeld.

Topman sluisde geld en bezittingen weg
De Eurocommerce-groep was een van de grootste projectontwikkelaars in Nederland. In 2012 ging de onderneming failliet als gevolg van de economische crisis. Visser zou op het moment dat duidelijk werd dat Eurocommerce failliet zou gaan geld en bezittingen hebben weggesluisd. Zo werden bezittingen overgedaan aan zijn vrouw en zijn kinderen. Schuldeisers bleven daarop benadeeld achter voor een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro.

Visser zou onder andere een luxe paardenstal en een restaurant voor een schijntje hebben overgedaan aan zijn kinderen. Zijn kapitale villa werd gratis aan zijn vrouw gegeven. Volgens het OM wilde Visser voorkomen dat die bezittingen van hem zouden worden afgepakt en verkocht. Ook zou hij valse huurovereenkomsten hebben opgesteld om financiering voor kantoorpanden te verkrijgen.

Het hoger beroep gaat binnenkort verder, in afwachting van het wrakingsverzoek dat door de familie werd gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel