Kritiek op communicatie gemeente richting inwoners

Almere 11 april 2017
Coalitie- en oppositiepartijen in de Almeerse gemeenteraad hebben geen goed woord over voor de manier waarop burgemeester en wethouders communiceren met de inwoners van de stad.

Verhuizing
Aanleiding is de mogelijke verhuizing van Camping Waterhout naar de Noorderplassen. Eind deze maand moet duidelijk worden of de verhuizing doorgaat. De camping moet noodgedwongen bij het Weerwater weg vanwege de Floriade in 2022.

Omwonenden in de Noorderplassen zijn boos omdat de gemeente hen nog niet heeft geïnformeerd over de plannen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de nieuwe locatie nog niet zeker is. Gesprekken met omwonenden worden onderdeel van het onderzoek dat daar nu naar gedaan wordt. Toch komt dat in de ogen van de omwonenden te laat. 

Opnieuw geen goede communicatie
Verschillende fracties zijn met name ontstemd omdat het niet de eerste keer is dat het misgaat met de communicatie.

Zo moest de gemeente begin dit jaar excuses aanbieden voor de manier waarop is gecommuniceerd over de bouw van het Oranje Huis in Almere Poort. Met name bewoners van de Roald Amundsenstraat waren boos omdat hun energiezuinige woningen plotseling in de schaduw kwamen te staan door het 25 meter hoge appartementencomplex. De zonnepanelen op de daken van de woningen presteren daardoor minder goed.

Ook rond bomenkap in de Bouwmeesterbuurt, het verwijderen van hekken langs busbanen en de aanleg van een slibdepot in de Noorderplassen moest de gemeente de afgelopen jaren door het stof. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer