Verzet tegen nieuwe locatie camping Waterhout

Almere 10 april 2017
'60 van de 63 bewoners zijn tegen'
Camping komt mogelijk aan de overkant van het water
De verhuizing is het gesprek van de dag
De drie flats waar het om gaat
De mogelijke nieuwe locatie van camping Waterhout
Bewoners van drie appartementencomplexen aan de Noorderplassenweg in Almere zijn niet blij met de nieuwe locatie die de gemeente op het oog heeft voor camping Waterhout. De gemeente onderzoekt of de camping kan verhuizen naar het Schateiland. Op de huidige plek moet Waterhout wijken vanwege de Floriade.

"We zitten hier met 63 appartementen. En ik ga ervan uit dat 60 mensen er problemen mee hebben", zegt Johan van der Kolk over de nieuwe locatie. Hij is lid van de vereniging van eigenaren van één van de drie complexen. 

Van der Kolk zegt dat de bewoners niet zijn geïnformeerd over de plannen. Ze zitten dan ook nog met veel vragen, waar tot nu toe geen antwoord op is gekomen. Het idee dat het rustige natuurgebied binnenkort verandert in een camping zien veel mensen volgens hem niet zitten. 

Verschillen partijen in de gemeenteraad van Almere zijn kritisch over de communicatie van het college van B en W richting inwoners. Het is namelijk niet de eerste keer dat inwoners onvoldoende worden geïnformeerd over plannen. Begin dit jaar moest de gemeente excuses maken voor de slechte communicatie rondom de bouw van het Oranje Huis in Poort.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer