Zeldzame oehoe gespot

LELYSTAD • Zo 23 april 2017 | 13:33 • Zondag 23 april 2017 | 13:33
Ter hoogte van Botter 32 en Botter 33 in Lelystad is zaterdagmiddag een zeldzame oehoe gesignaleerd. De oehoe is de grootste uil ter wereld, hij is ongeveer twee keer zo groot als de ransuil. De vogel zat zaterdagmiddag op zijn gemak in de dakgoot van een woning aan de Botter en trok veel bekijks.

Niet geringd
Na een tijdje was de vogel het zat en vloog hij weg om verderop in een boom te gaan zitten. In zijn klauwen hield hij vermoedelijk een duif vast. Later op de dag werd de oehoe opnieuw in de Botter gespot toen hij een nieuwe prooi gevonden had. De vogel was niet geringd waardoor geconcludeerd kan worden dat het hier daadwerkelijk om een wilde oehoe gaat.
 
Zeldzaam voor stad 
Het is de tweede keer dat de oehoe in Lelystad wordt waargenomen. Op de oehoe is door de eeuwen heen sterk gejaagd. Dankzij beschermende maatregelen is uitsterven voorkomen. Sinds 1997 broedt de vogel weer in Nederland. Hoewel de oehoe-populatie langzaam toeneemt, is het uniek dat de vogel in de stad wordt waargenomen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel