"Schokkend dat gemeente niet met ons communiceert"

Almere 2 mei 2017
Bewoners van de Simon van Collemstraat in de Almeerse Filmwijk zijn erg teleurgesteld over het gebrek aan communicatie van de gemeente. Volgens de bewoners is er zonder overleg begonnen met de aanleg van een zogenoemde geluidstafel voor hangjongeren in het Laterna Magikapark. Op zo'n betonnen geluidstafel zit een Wifispot, waardoor jongeren bij de tafel via hun smartphones gratis kunnen internetten. Ook kunnen ze hun mobiel via een kabel aansluiten op de tafel en op deze manier muziek afspelen.

Bewoners is inspraak beloofd
In een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders leggen de bewoners uit waarom ze het schokkend vinden dat ze door de gemeente voor een voldongen feit worden geplaatst. "Het is niet de eerste keer dat vanuit de gemeente wordt geprobeerd om ons laatste stuk park voor andere doeleinden te willen gebruiken. De laatste keer dat dat gebeurde is ons verzekerd dat er niet meer gebouwd zou worden. Bovendien is ons sindsdien steeds verzekerd dat wij als bewoners betrokken zouden worden bij veranderingen in de wijk", zo staat in de brief.

"Uitblijven van communicatie raakt ons"
De bewoners zijn niet per se tegen een voorziening voor jongeren die nu voor overlast zorgen bij de boulevardflats, maar ze vinden het onjuist dat ze niet mee hebben kunnen praten over de precieze plek en de invulling ervan. "Wij zijn geraakt door het totaal uitblijven van communicatie tot het moment waarop wij zelf vragen zijn gaan stellen. Dat er nu alsnog een brief richting de bewoners komt is voor ons onvoldoende. Als wij zelf geen vragen hadden gesteld hadden wij tot nu toe niets gehoord en geweten."

Eerdere blunders in communicatie
Het is niet de eerste keer dat Almeerders klagen dat door de gemeente wordt besloten iets te veranderen in een wijk zonder dat buurtbewoners hier op tijd over worden ingelicht. Zo waren omwonenden van de Noorderplassen boos omdat de gemeente hen niet had geïnformeerd over de plannen om camping Waterhout op Schateiland te huisvesten. 
Begin dit jaar moest de gemeente excuses aanbieden voor de manier waarop is gecommuniceerd over de bouw van het Oranje Huis in Poort. Bewoners van de Roald Amundsenstraat waren boos omdat hun energiezuinige woningen plotseling in de schaduw kwamen te staan door het hoge appartementencomplex. 
Ook rond bomenkap in de Bouwmeesterbuurt, het verwijderen van hekken langs busbanen en de aanleg van een slibdepot in de Noorderplassen moest de gemeente de afgelopen jaren door het stof. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer